Eikenhout

Eiken is een natuurproduct en u dient het als zodanig ook te behandelen

In eiken zit oliën. Deze oliën geven het hout een natuurlijke bescherming.

Eikenhout kent binnen zijn soort veel gevormde variaties zoals kleur- en structuurverschillen maar ook noesten, nerven, jong hout (spint) haarscheurtjes en natuurlijke oneffenheden. Al deze bijzondere kenmerken onderstrepen de echtheid en natuurlijke oorsprong van het hout.

Afhankelijk van de omstandigheden kan eiken krimpen (krimpscheuren) of uitzetten. Dit ontstaat door vocht, droogte, kou en warmte. Hierdoor ontstaan scheurtjes of vervorming (kromtrekken) van delen. Dit is geen reden tot reclamatie en vallen buiten de garantie, dit behoort tot de natuurlijke karakteristieke materiaaleigenschappen. De geleverde eiken meubelen kunnen in kleur en structuur verschillen vertonen t.o.v. de uitgereikte monsters of showroommeubels. De mate van onderhoud en gebruik van de meubelen bepaalt de verkleuring van de meubelen. Het is daarom aan te raden de gebruiksaanwijzing te bewaren bij het meubel. Bij verkeerde en/ of geen onderhoud of onjuiste montage vervalt elke garantie en aansprakelijkheid.

Neem contact op

Onderhoud

Gaat u alstublieft voorzichtig om met de oppervlaktes gedurende 2 weken na levering. De meubels zijn in die periode kwetsbaar voor het ontstaan van vlekken, kringen, strepen en beschadigingen.

  • Wij raden u aan om tijdens de eerste twee (2) weken alleen te reinigen d.m.v. een droge doek zodat de kleur en beschermlaag van uw meubel goed kan uitharden. Gebruik geen vochtige doekjes. Tijdens de derde (3e) week het meubel voorzichtig reinigen met zuiver water en een goed uitgewrongen doek (niet nat). Na vier (4) weken kan u starten met het meubel periodiek schoon te maken (niet nat) met een sopje van meubelzeep (informeer bij uw sanitair specialist).
  • Gebruik geen agressieve en/of bijtende schoonmaak en schuurmiddelen en scherpe hulpmiddelen.
  • Vermijd ook dat het meubel in contact komt met ammoniak, zuren, sterke reinigingsmiddelen, haarverf, nagellak remover en chloor.
  • Natte (water) vlekken zo snel mogelijk afdrogen om te voorkomen dat het water voor kalkafzetting kan zorgen op uw meubel. Als het water er lang op blijft liggen worden dit kalk plekken (witte vlekken).
  • Geen corrosieve of aluminium producten direct op het hout plaatsen (scheerschuim/haarlakbus) hierdoor kunnen kringen ontstaan.
  • Laat geen vochtige handdoek achter in of op het meubel en zorg ervoor dat het meubel vrij is van spatwater.
  • Vermijd direct zonlicht i.v.m. uitdrogen/verkleuren.

Neem contact op